یکی از راه‌های سالم نگه‌داشتن “گوش‌ها” این است که هفته‌ای یک‌بار یک تا دو قطره روغن بادام تلخ خالص و تصفیه‌شده در هر گوش چکانده شود.

چنانچه در عمق گوش‌ها دردی وجود داشته باشد و بیمار را کلافه کند و در خوردن و آشامیدن غذا اختلالی به وجود آید باید نوع سوءمزاج مربوطه را به‌منظور درمان مشخص کرد؛ اگر درد در گوش‌ها همراه با تب باشد و بیمار در وقت گرما دردش بیشتر شود، نشانه سوءمزاج گرم است؛ آب کوکب و عنب الثعلب یا آب گشنیز تر و تازه در هر گوش چکانده شود.
بیشتر بخوانید

 درمان بیماری های گوش با طب مکمل اگر سوء مزاج سرد باشد، نشانه‌اش این است که بیمار پس از استحمام یا در هوای سرد، درد گوشش بیشتر می‌شود؛ روغن قسط تلخ یا روغن سوسن یا روغن شوید یا روغن بادام تلخ در هر گوش چکانده شود.

گاهی اوقات نفخ شدید معده و روده‌ها باعث سنگینی گوش‌ها می‌شود؛ در واقع ماده تولیدکننده نفخ از طریق جریان خون طی مسیر کرده و ممکن است گوش‌ها را در بر گیرد؛ توصیه می‌شود بیمار از خوردن غذاهای نفاخ و بادزا پرهیز کامل کند چرا که ممکن است در صورت عدم رعایت این نکته دچار کری موقتی شود. در این مورد خاص توصیه می‌شود ضمن پرهیز از خوردن غذاهای نفاخ و نوشیدنی‌های گازدار، در هر گوش دو قطره جوشانده گل افسنتین و زهره گاو در هر گوش چکانده شود.

اگر سوء مزاج سرد باشد، نشانه‌اش این است که بیمار پس از استحمام یا در هوای سرد، درد گوشش بیشتر می‌شود؛ روغن قسط تلخ یا روغن سوسن یا روغن شوید یا روغن بادام تلخ در هر گوش چکانده شود
اگر درد گوش‌ها همراه با ورم مجرای گوش باشد و بیم آن می‌رود که پرده صماخ را آسیب برساند، لازم است عنبرنساء را به داخل گوش‌ها دود داد و حبه سیری را گرم کرده و در مجرای گوش قرار داد؛ در این موارد چکاندن دو قطره آب جوشانده هندوانه ابوجهل در هر گوش نافع است.

اگر درد گوش‌ها همراه با طنین و صدای وزوز گوش همراه باشد، حجامت از بین دو کتف گرفته شود.

اگر درد گوش‌ها مقارن و هم‌زمان با درد دندان‌ها باشد، لازم است سه قطره از جوشانده کدوی حنظل، روی دندان مورد نظر چکانده شود و همزمان پاها را در تشت حاوی جوشانده کدوی حنضل قرار داد و دو قطره روغن گل بابونه در گوش‌ها چکاند.

زیاده‌روی در خوردن غذاهای نفاخ و نوشیدنی‌های گازدار، نفخ روده‌ها، اختلالات در تخمدان‌ها، بیماری‌های کلیوی، مصرف زیاد نان، در حالت امتلاء معده خوابیدن، کار کردن در محیط کار پرسروصدا از جمله عوامل مهمی است که می‌تواند سلامتی گوش‌ها را در معرض خطر قرار دهد.


منبع: تسنیم: حمزه سام دلیری؛ پژوهشگر طب سنتی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *