کاسنی، گیاهی چندساله با ریشه ای بلند، ساقه های گرد و برگ هایی به رنگ سبز کمرنگ یا پررنگ و دارای طعم تلخ است. گل های این گیاه آبی کمرنگ است و اگرچه بومی شمال آفریقا، آسیا و اروپاست، اما امروزه در سراسر جهان کشت می شود.
به نوشته سایت «ehow»، قلب، کلیه و کبد را فعال می کند.
ریشه های بلند و ضخیم آن حاوی ویتامین و موادمغذی مانند ویتامین C، A، اینولین و … است.
اینولین موجود در ریشه این گیاه، خطر بروز سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد و با کمک در جذب کلسیم و منیزیم در حفظ استخوان و دندان موثر است.
کلسترول و قندخون را کاهش می دهد.
سیستم ایمنی را تقویت می کند و بیماری های روده ای و باکتری های مضر را از بین می برد.
ریشه آن با افزایش ترشح صفرا به بدن کمک می کند تا مواد غذایی و نوشیدنی ها بهتر جذب شود.
مصرف ریشه کاسنی همراه با عسل، برای درمان برونشیت مزمن مفید است.
مصرف موضعی آن به عنوان کمپرس، التهاب آرتریت را کاهش می دهد.
مصرف چای ریشه کاسنی، خطر بروز یرقان، سنگ کلیه و بیماری های کبدی را کاهش می دهد.
دم کرده دانه آن، قاعده آور است.
فیبر موجود در آن خاصیت رونده دارد.
برای درمان مفاصل مانند التهاب مفصل و استخوان مفید است. ترکیبی از کاسنی، کرفس و جعفری برای افراد کم خون مفید است.