کنترل احساسات

کنترل حالات روحی و روانی، یکی از مهم‌ترین اصول حفظ سلامتی از دیدگاه حکمای طب سنتی است. حالات روحی و روانی، تغییرات عمیق و بسیار سریعی در سلامت انسان ایجاد می‌کند و در برخی موارد موجب بروز بیماری می‌شود. این حالات شامل خشم، شادی، ترس، غم، نگرانی و خجالت است که بروز هر یک از این حالات عاطفی در حد تعادل خود، در طول زندگی هر فردی قابل انتظار است اما وقتی از حالت تعادل خارج شده و بیش از حد بروز کند، تأثیرات مخربی بر جسم خواهد گذاشت.

شادی در حد تعادل باعث شادابی و فربهی متعادل، تقویت حرارت و رطوبت مفید برای بدن، هضم بهتر غذا و دفع مناسب مواد زائد از بدن می‌شود. همچنین شادی متعادل، روند پیری را به تأخیر انداخته و هوش طبیعی بدن را تقویت می‌کند و بدین ترتیب زمینه غلبه بدن بر بیماری را فراهم می‌کند.

اگر شادی زیاد تبدیل به هیجان شدید شود، برای بدن مضر است. ترس، غم و اندوه، حسرت، یأس و ناامیدی نیز به هر دلیلی که ایجاد شوند، تأثیر مخربی بر بدن می‌گذارند. این نوع از حالات روحی و روانی با تضعیف سیستم دفاعی بدن، احتمال بروز انواع بیماری را افزایش داده و بدن را از تأثیرپذیری از غذاهای مفید و داروهای لازم ناتوان می‌کنند طوری که گاهی با انواع رژیم غذایی، دارویی و درمان‌هایی مانند ماساژ و حجامت نیز بهبودی چندانی حاصل نمی‌شود. ولی با اصلاح وضعیت روحی و روانی همان بیمار، تغییرات مثبت و چشمگیری در روند بهبود ایجاد می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *